Розпочинаємо черговий робочий тиждень з проведення до належного санітарно-технічного стану балансових територій. Прибираємо район від листя та відновлюємо газони.



Працівники районних КП УЗН з самого рання прочищають балансові території від снігу та ожеледі. Загалом столичні парки, сквери та інші зелені зони сьогодні прибирають 643 працівники наших підприємств. Для розчищення територій залучили 47 одиниць техніки, на посипання доріжок пішло майже 17 тонн протиожеледних засобів.


☔️?У Києві сьогодні завершується найдовша метеорологічна осінь, адже за прогнозами Українського гідрометцентру з 29 листопада середньодобова температура буде нижчою 0°С.

. Пропонуємо згадати та оцінити обсяги робіт, які працівники нашого підприємства блискуче виконали за осінній період 2019 року.


19 жовтня в Маріїнському парку відбулась осіння толока. Працівники КП УЗН Печерського рйону спільно з громадскістю прибирали опале листя з газонів,  га території та вивезли навантажували вручну та за допомогою механічного пилососу. Загалом прибрали понад 7 га території парку та вивезли  10.4 м.куб. листя.


Доглядати за газоном потрібно цілий рік, і хоч більша частина роботи припадає на весняно-літній період, восени і взимку сидіти склавши руки вам теж не доведеться. Щоб з настанням холодів не втратити красивої галявини, потрібно забезпечити належний осінній догляд за газоном і підготувати його до зими.
 
Осінній догляд за газоном складається з наступних процедур:
❗️полив;
❗️скошування трави;
❗️внесення добрив;
❗️аерація грунту.
 
Проводяться перераховані роботи у вересні-жовтні, до заморозків.


????07 жовтня 2019 року у Печерському районі відбулась урочиста церемонія відкриття Латвійського скверу, заснування якого приурочене до Сторіччя Незалежності Латвійської Республіки та на знак дружніх відносин між Україною та Латвією.

?Участь у церемонії взяли: Міністр закордонних справ Латвії – пан Едгарс Рінкевичс, Міністр закордонних справ України – Вадим Пристайко, Посол Латвії в Україні – пан Юріс Пойканс, Мер Києва – Віталій Кличко та виконувач обов’язків голови Печерської райдержадміністрації – Павло Бабій.

?Також на заході був присутній головний архітектор проєкту – пан Алекс Бабушкінс.

?Сквер розташований в Печерському районі столиці на розі вулиці Омеляновича-Павленка та Бутишевого провулку, неподалік від Посольства Латвії в Україні.

?Основна ідея та мета реконструкції даної території – подарувати мешканцям та гостям столиці затишний сквер європейського зразка, який дозволяє відвідувачам більше дізнатися про Латвію.

?Сквер створено за сприяння Посольства Латвіської Республіки в Україні та Печерської районної в місті Києві державної адміністрації.

?Нагадаємо, у вересні 2018 року відбулось підписання трьохстороннього Меморандуму про співпрацю між Печерською райдержадміністрацією, Посольством Латвійської Республіки в Україні та КП «УЗН» Печерського району м. Києва.

?Після реконструкції, на відвідувачів громадянського простору Європейського зразка чекають новітні архітектурні рішення з використанням національних латиських мотивів і символів.

?Основним акцентом у сквері стала стелла з зображенням древнього латиського символу «Саулес кокс», у перекладі з латиської «Древо Сонця», який за своїм символічним значенням подібний до українського «Древа Життя».

?Крім того, у сквері замінено всі існуючі тверді покриття і бордюри, влаштовано якісне покриття доріжок та майданчиків, художня зона освітлення, а також сучасні паркові лави.

Довідково:

Проєкт з благоустрою території даного скверу є благодійною ініціативою Архітектурного бюро «Арх-Юніон» під керівництвом Алекса Бабушкінса.

Команда архітекторів концептуально побудовала даний проєкт на зразках затишних ризьких подвір’їв, з використанням простих та якісних природних матеріалів, лаконічності форм та ненав’язливих прибалтійських «родзинок».


 
За результатами проведення підсумків галузевої аналітики 2019 року наша організація, КП УЗН ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ, була розглянута серед 865 компаній з заявленим рівнозначним видом діяльності (КВЕД 81.29) та серед підприємств малого і середнього бізнесу регіону м.Київ.
 
За результатами експертного аналізу наше підприємство рекомендовано до співпраці, внесено в реєстр Надійних та інвестиційно привабливих підприємств України.
 
4 та 7 місце (золото) серед суб’єктів господарювання м.Києва за показниками “Чистий прибуток”!

.
Композиція КП УЗН Печерського району присвячена загадковому сузір’ю Кита, який пірнає у глибини Всесвіту.
Сузір’я Кит вважається осіннім тому, що найкраще його видно саме цієї пори року та знаходиться, в так званій, океанічній частині небосхилу, поряд із сузір’ями дельфіна та риб.
Наша квіткова композиція має площу 270 м.кв., для її створення використано понад 2500 хризантем різних кольорів та відтінків. Центром композиції виступає величезний кит з хризантем у напівплощині та об’ємний хвіст кита, що пірнає, висотою у 3 метри. Навколо цих величних велетів розгорнуться сакральні космічні символи…
“Родзинка” – сузір’я Кит, яке матиме незвичайний вигляд у темний час…

1 2 3 8